Lyg tikro gyvenimo išlikusi akimirka...
Gegužės 19 d. Muziejų nakties akcijos „Modernėjanti Lietuva“ metu atvėrėme visuomenei naują Nidos žvejo etnografinės sodybos ekspoziciją, kurios idėja paremta siekiu sukurti atmosferą lyg žvejo šeima ką tik pakilo nuo pietų stalo, namuose jaučiamas judesys, dar rusena krosnis, šeima gyvena kasdieniais rūpesčiais, galima pajausti ir atšiauraus Nidos gyvenimo oro slypinčias grėsmes. Lyg tikro gyvenimo išlikusi akimirka. Jau seniai svajojome muziejuje auginti katę ir svajonė išsipildė. Dabar kiekvienas lankytojas galės išvysti ją, žaidžiančią su sodybos vaiku...

Neringos savivaldybės ir Lietuvos kultūros tarybos parama turėjome galimybę sukurti kažką naujo, prasmingo ir reikšmingo. Atnaujinimome ne tik žvejo sodybą, tačiau ir restauravome beveik visai sunykusią XIX a. pabaigoje pastatytą valtį, kuri, plazdėdama burėmis, pasitiks kiekvieną sodybos lankytoją.

Už gerą nuotaiką dėkojame folkloro ansambliui „Joldija“, ekspozicijos kūrėjui menininkui Sauliui Valiui ir jo komandai, Rimui Stūriui už nuostabaus skonio vofelius ir visiems, praleidusiems vakarą kartu su mumis Nidos žvejo etnografinėje sodyboje!

Nuotraukos Aivaro Motuzo