Rugpjūčio 6 d. Kuršių nerijos istorijos muziejuje vyko kultūros vakaras „Bičiulystės atspindžiai“. Tai vienas iš ciklo „Pasaulio įžymieji – V. Krėvės bičiuliai“ renginių, skirtas poeto Konstantino Balmonto ir rašytojo Vinco Krėvės 90-osioms draugystės metinėms paminėti.
Dviejų talentingų kūrėjų bičiulystė užsimezgė K. Balmontui gyvenant Prancūzijoje. Konstantinas Balmontas – poetas simbolistas, rašęs rusų kalba ir vienas pirmųjų vertęs į ją lietuvių autorių tekstus, taip supažindindamas pasaulio rusakalbę auditoriją su moderniąja lietuvių poezija.
Vakaro metu aktorius ir režisierius Rimantas Vaitkevičius pristatys monospektaklį su šio originalaus kūrėjo poezijos ir iškilių kompozitorių muzikos fragmentais. Apie poeto bičiulystę su Vincu Krėve pasakojo kultūros istorikas Vladas Turčinavičius. Renginio metu klausėmės ir K. Balmonto poezijos įrašų.

Dalijamės akimirkomis iš renginio, kurio pagrindinis iniciatorius ir bičiulis Vilniaus memorialinių muziejų direkcijos Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinis butas-muziejus

Dėkojame organizatoriui už kultūros šventę Nidoje!

Fotografavo Aivaras Motuzas